Thursday, May 26, 2011

4. Ettevalmistused, 2

"Kogu see värk siin on nagu meie peakorter. Osad meist isegi elavad siin," lausus Theo. Tema ja Andie istusid taas nõupidamisruumis.
"Elavad siin?" kordas Andie üle.
"Jah, ma pärast näitan sulle. See koht on tegelikult võimas. Aga tagasi teemasse. Diego on nagu meie ülemus. Tema asutas selle koha ja 'salaorganisatsiooni'."
"Salaorganisatsiooni?" kordas Andie uuesti.
"Jah, noh. Kui sa veel tähele pole pannud, siis me võitleme kurja vastu. Politsei pole siinmail just eriti kõrgel tasemel, sellepärast astusime meie mängu. See on ohtlik ning me ei ole just kõige 'helgemad'. Sellepärast ei tohigi politsei asjast midagi teada," rääkis Theo.
"Oota nüüd. Te olete head, aga hävitate kurjaga kurjust?" küsis Andie sarkastiliselt. "Mis mõttes?" Theo pööritas silmi ning asus selgitama.
"Oletame, et Ameerikat ründab mingi eriti julm sarimõrvar, kes on tapnud üle 100 inimese. Ta üritab järgmiseks tappa näiteks mind, kuid sina lased ta ennem maha. Sa oled ju sellega päästnud mõned elud ja teinud maailmale suure heateo?" tõi Theo näite.
Nüüd oli Andie kord silmi pööritada.
"Suurepärane näide, Theo," ütles ta naerdes. "Aga tegelikult on sul vist õigus," jõudis ta lõpuks järeldusele.
"Näed siis. Tule, nüüd on aeg sulle meie peakorterit näidata," lausus Theo ning tõusis püsti, valmis Andie'le tutvustama tema uut 'hobi'.
-
"Ja viimaseks minu lemmik - kõige lõõgastavam koht maailmas," lausus Theo ning suundus taas liftide poole. Andie jõudis temaga vaevu sammu pidada. Nad olid läbi käinud terve maapealse hoone, mis väljast paistis kui tõeline urgas, kuid mis seest oli täiuslik. Seal olid kabinetid, nõupidamisruumid, laborid, isegi puhketoad ja eluruumid. Ees oli jäänud veel vaid maa-alused ruumid.
Nad sõitsid liftiga üsna pikalt maa alla ning kui lifti uksed lõpuks avanesid, seisid nad silmitsi suurte raudustega kahel pool koridori ning ühega otse ees. Theo suundus koridori lõpus oleva ukse poole ning avas lukud oma võtmetega.
"Mis nende uste taga on?" küsis Andie ja näitas enda kõrval olevatele ustele.
"Ühes on garaaž ja teises relvaladu. Aga nüüd," lausus Theo ja lükkas pidulikult laiali suured rauduksed. Andie pilku köitsid märklauad ja seina peal rippuvad tulirelvad. Neid oli palju, kõik erinevad.
"Kuidas saab see olla maailma kõige lõõgastavam koht?" küssi Andie üllatunult. Tema süda hakkas igatahes kiiremini lööma ning ta kõndis edasi, adrenaliin soontes voolamas. Ta oleks hea meelega kohe haaranud esimese relva ning seda proovinud, kuid ta ei tahtnud oma usaldust proovile panna-
"Kujuta ette, et sa oled millegi pärast minu peale vihastanud. Sa tuled siia, võtad kõige võimsama relva ning lased märki, kujutades ette, et see olen mina. On ju rahustav?" selgitas Theo talle. Andie pöördus mehe poole.
"Miks pean mina alati su näidetes olema see, kes kõik maha kõmmutab?" küsis ta naeratades. Ka Theo naeratas, paljastades oma säravvalged hambad.
"Kas need on laetud?" küsis Andie relvadele suunates.
"Peaaegu kõik," noogutas Theo. "Tahad proovida?"
"Igatahes," lausus Andie. Theo võttis seinalt kõige tavalisema väikse revolvri ning suunas selle märklauale. Hetke pärast käis pauk ning märklaua keskele tekkis väike auk.
"Tee järele," lausus Theo üleolevalt.
"Edvistaja," märkis Andie ning võttis Theo käest revolvri. Ta jõudis vaevu sihtida, kui juba käis pauk. Andie astus ehmatusest paar sammu tagasi.
"Ma oleksin vist pidanud mainima, et sellega tuleb õrnalt ümber käia. Iga väiksem vajutus päästikule ja...noh nägid isegi. Ära muretse, natuke harjutamist ning...," jättis Theo lause pooleli. Ta oli just jõudnud märgile piisavalt lähedale, et näha Andie tulemust. Ta oli üsna kohkunud olemisega.
"Kuidas sa seda tegid?" küsis ta imestunult. Kuul oli läbistanud märklauda vägagi keskpunkti lähedalt. Andie kehitas vaid õlgu.
"Minust saab veel asja," märkis ta heatujuliselt ning valmistus uueks katseks.
"Ja ma pole selles kahelnudki," lausus theo, kes oli oma enesekindluse tagasi saanud.
"Aga ära unusta, et minu ülesandeks on sind õpetada," lisas ta ning astus Andie kõrvale. Ta võttis naise käe ning suunas selle märklaua poole. Hetke pärast vajutas ta päästikule ning naeratades astus ta Andie'st eemale.
Kuul oli läbistanud märgi keskpunkti.

No comments:

Post a Comment